Összefoglaló

2023.01.10. 20:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 10.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Az elkövetők ezzel a seprűvel bántalmazták a tiszaföldvári testvérpár egyik tagját

Forrás: police.hu

Bejelentést tett a rendőrségre egy jászberényi tanya idős lakója kedden kora reggel, hogy valaki belőtte a háza két ablakát még előző este. A rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést, és egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.

Bár az időjárás kedden nem engedte, továbbra is speciális eszközök segítségével keresi a szolnoki Életjel Mentőcsoport a másfél hete Tiszában eltűnt két tiszaburai férfit. A kutatás eddig Buránál, illetve Tiszaroffnál zajlott, melyet további szakaszokra terjesztenek ki.

Egy kisteherautó és egy kamion ütközött össze kedden délután a 4-es főút 168. kilométerszelvényében, Karcagnál. A rendőrök félpályás útlezárás mellett végezték a baleset helyszínelését.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség egy évvel ezelőtt emelt vádat egy testvérpár ellen testi sértés bűntette miatt. A fivérek 2021. január 4-én éjfél körül az egyik kunmadarasi családi ház udvarán úgy megvertek egy férfit, hogy az illető közvetett életveszélyes sérüléseket szenvedett. 

A Szolnoki Járási Ügyészség kedden letartóztatta azt a két szolnoki férfit, akik a Liget utcánál található játszótérnél kötöttek bele egy tiszaföldvári testvérpárba. Az elkövetők ököllel és seprűnyéllel bántalmazták a két sértettet, majd elvették náluk lévő értékeiket.

Kedden a közösségi oldalakon többen jelezték Öcsödről, hogy a házukban elment az áram. A probléma az Opus Titász tájékoztatása szerint mintegy 1894 fogyasztót érint.

Bróker Marcsi büntetésének súlyosítását indítványozza a fellebbviteli főügyészség. A Kun-Mediátor-ügy vádlottja első fokon tíz év börtönt kapott, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azonban ennél többet akar, ráadásul további vagyonelkobzás mellett a károsultak polgári jogi igényének elbírálását is szeretnék.

Hétfőn az esti órákban holtan találtak egy házaspárt a zalai Kistolmácson. A kirendelt orvosszakértő szerint a 47 éves nőt a férje ölhette meg, aki aztán magával is végzett. Az eset az egész települést megrendítette.

Az amerikai pénzekből jut Budai Lóránt kampányára is. Jászberény jobbikos polgármestere egy beszélgetés során elismerte, hogy a mostani adománygyűjtéshez is elfogadnak külföldi pénzeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában