Összefoglaló

2023.01.11. 20:30

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 11.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A vétkes sofőr több autóban is kárt tett a baleset során

Forrás: police.hu

Hétfői ülésén döntött feloszlatásáról a falu képviselő-testülete. Godó Tibor polgármester tájékoztatása szerint a grémium név szerinti szavazással, minősített többséggel határozott megszűnéséről.

Újabb rémes bűncselekmény miatt tartottak büntetőtárgyalást szerdán a Szolnoki Törvényszéken. Tavaly márciusban egy újszászi házban egy fiatalember, vélhetően haszonszerzés miatt megkéselt egy másikat férfit.

Lángok csaptak fel az egyik helyi autóbuszjáraton szerda reggel, Tiszaföldváron. A buszon vezetékzárlat történt, ez okozta a problémát. A járművet elszállították, a cserebusz csütörtökön áll munkába.

Több autót is totálkárosra tört egy 18 éves egyeki férfi Kunhegyesnél. A járművezető alig három hónapos jogosítvánnyal közlekedett, majd olyan előzésbe kezdett, amit nem tudott befejezni. A baleset következtében a vétlen sofőr súlyosan megsérült.

Kitartó munkával bármit elérhetünk – ezt példázza Krempaczki Dominika és kis kedvence, Marci története is. Pár hónappal ezelőtt ugyanis a keverék kutya hátsó két lába teljesen lebénult. Az állatorvosok nem sok esélyt jósoltak felépülésére, a szolnoki gyógytornász azonban nem adta fel.

Krzysztof Filipowicz, a Lengyel Köztársaság tiszteletbeli konzulja kedden bemutatkozó látogatást tett Jászkiséren. A találkozón Szcyrk és Jászkisér testvértelepülési kapcsolata is szóba került.

Életének 95. évében 2023. január 8-án elhunyt dr. Suba György nyugalmazott főorvos, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége jászberényi csoportjának egykori vezetője, Jászberény díszpolgára. A szomorú hírt felesége dr. Suba Györgyné Kocsis Julianna adta hírül.

Elfogták a rendőrök azt a 28 éves törteli férfit, aki még tavaly októberben lekapcsolta a villanyórát, elzárta a gázcsapot és családjára gyújtotta a házat Tasson. Az eset során szerencsére a gyerekek és a felnőttek sem sérültek meg.

Fény derült a kistolmácsi családi tragédia részleteire. A helyszínen megállapított elsődleges adatok alapján a nőt az 53 éves férje az egyik szobában megfojtotta, majd a ház közelében öngyilkos lett. Az eset részleteit a rendőrök szakértők bevonásával vizsgálják tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában