Összefoglaló

2023.01.12. 20:30

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 12.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Az autó szinte teljesen eltűnt a mélyedésben

Forrás: haon.hu / Kiss Annamarie

Teljesen megsemmisült egy családi ház melléképülete Kengyelen, ahol szerda este gázrobbanás történt. Az ingatlan tulajdonosát, egy húszas éveiben járó fiatalembert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Egy faárut szállító nyerges vontató, illetve egy dohánytermékekkel megpakolt furgon ütközött össze csütörtök reggel Szolnokon, a Nagysándor József úton. A baleset következtében egy személy súlyos sérülést szenvedett, akiért mentőhelikopter érkezett a helyszínre.

Letartóztatták azt a 27 éves karcagi férfit, aki idén januárban fényes nappal, a nyílt utcán kifosztott egy idős, járókerettel közlekedő nőt. Mint kiderült, az elkövető számlájára több bűncselekmény is írható.

„Majd mi, jászberényiek eldöntjük, ki vezesse a várost” – szólalt fel több berényi lakos is arra a hírre, miszerint amerikai pénzekből is támogatják a jelenleg hivatalban lévő jobbikos polgármestert, Budai Lórántot. A városban vasárnap rendeznek majd időközi önkormányzati választást.

A vármegyeszékhely önkormányzata, valamint a Szolnokon települt MH Kiss József Helikopterdandár szervezésében csütörtökön megemlékezést tartottak a doni ütközetben elesett katonaáldozatok emlékére.

Megújul a forgalmas gyűjtőút Fegyverneken. Egy kilométer hosszban teljes útburkolatcsere, új jelzőtáblák és felfestések – egyebek mellett ez vár az év második felében a forgalmas fegyverneki Dózsa György útra.

Magyarország az eddigi 1,8 millió dolláros finanszírozás után további kétmillió dollárral segíti harminc keresztény templom felújítását Libanonban, ezzel is hozzájárulva a migrációs nyomás csökkentéséhez.

Újabb holtestet találtak a Zala vármegyei Eszteregnyén. A rendőrség megerősítette, hogy a helyszínen bűncselekmény történt. Néhány napja szintén tragédia történt Zalában, akkor egy házaspár holttestére bukkantak Kistolmácson.

Beszakadt az úttest egy autó alatt Debrecen belvárosában, a személyautó szinte teljesen eltűnt a gödörben. A sofőrnek sikerült kimásznia, a kocsit kiemelték. A mentők értesülései szerint senki nem sérült meg.

Megerőszakolhattak egy ötéves kislányt a társai egy budapesti gyerekotthonban. A gyermeken édesanyja vette észre a sérüléseket. A rendőrség szexuális erőszak miatt nyomoz. Úgy tudni, a kislányt régóta molesztálták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában