Összefoglaló

2023.01.15. 20:30

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 15.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Bűnügyi technikusok helyszínelnek Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt 2023. január 13-án virradóan

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

A Szolnoki Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a 48 éves törökszentmiklósi férfival szemben, aki a településbeli ingatlana udvarán a német dog fajtájú kutyáját heteken keresztül tartotta láncon megfelelő padozat és az állat szükségleteinek megfelelő élelem biztosítása nélkül. 

Egy amerikai író, újságíró jelentet meg könyvet a tiszazugi méregkeverő asszonyok történetéről.

A budapesti rendőrgyilkos, a tragédiát megelőző napon a szolnoki Kilián laktanyába akart betörni autójával. A férfi vélhetően akkor is tudatmódosító szerek hatása alatt állt. 

A Jásztánc Alapítvány szervezésében családias hangulatú asszonyfarsangra gyűltek össze a hölgyek szombaton Jászapátin, a Pájer Antal Művelődési Házban. 

Tudás, szorgalom és kitartás kell ahhoz, hogy valaki bekerüljön a Cambridge-i Egyetemre – vallja a jászberényi Németh Balázs, aki a világ egyik legrangosabb felsőoktatási intézményében tavaly tett mestervizsgát.

Letartóztatták azt a férfit, aki a csütörtök éjjel Újbudán egy rendőrt halálra késelt, két másikat pedig megsebesített – közölte a Fővárosi Törvényszék vasárnap.

Idén a jubileum jegyében számlálták a ragadozó madarakat. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) immár 20. alkalommal szervezte meg az Országos Sasszinkront, a három napos eseményhez a Jászkunságban is sokan csatlakoztak.

Minden magyar állampolgárságú újszülött részére automatikusan jár 42 500 forint összegű életkezdési támogatás, amelyet a Magyar Államkincstár a gyermek nevére szóló életkezdési letéti számlára helyez. Ez az összeg a letéti számlán az inflációval megegyező mértékkel kamatozik.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában