Többlethulladék

2023.01.04. 14:31

A szemét duplájára nőtt szilveszter napján Szolnokon

Amint az várható volt, térségünkben Szolnokon volt a legnagyobb tömeget megmozgató, települési szervezésű, szabadtéri szilveszteri rendezvény.

M. G.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az is várható volt, hogy a Kossuth téren zajló össznépi buli végeztével is a belvárosban halmozódik fel a legjelentősebb mennyiségű szemét. A számokról az illetékes szolgáltatónál érdeklődtünk.

Az NHSZ szolnoki cégcsoport kommunikációs munkatársa közlése szerint a Kossuth téren december utolsó napjaiban két, egyenként öt köbméteres konténert helyeztek ki. Ezek 2023. január elseje reggeléig mint meg is teltek, vagyis tíz köbméter szemét keletkezett az óévbúcsúztatókor. A közterületi hulladékgyűjtő edényzetekben, és sajnos azok mellé dobálva is, a megszokott mennyiségen túl, hozzávetőlegesen két köbméter hulladék gyűlt még össze.

Az NHSZ munkatársa arról is beszámolt, hogy január elsején a kézi közterület-tisztítást végző csapatuk a belváros térségében bővített létszámmal vonult ki. Az ilyenkor szokásos útvonalakon és a belváros néhány jellemző területén, például a Hild téren, a Tiszai hajósok terén és a Tiszaparti sétányon volt tapasztalható nagyobb mennyiségű többlethulladék. Ezek jellemzően törött üvegek, egyéb csomagolási szemetek voltak. A begyűjtött mintegy öt-hat köbméternyi hulladék-mennyiség egy átlagos napon összegyűjtött és elszállított szemét kétszerese – tette hozzá a szóvivő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában