Galériával

2023.01.26. 13:55

A színvonalas oktatást és a szolnoki campus elhelyezkedését is dicsérték a látogatók

Fiatalok gyülekeztek csütörtök reggel a Tiszaliget elején, a kabátjaikon lógó szalagok pedig arról árulkodtak, hogy zömében végzősökről volt szó, akik a Debreceni Egyetem Szolnok Campusa felé vették az irányt. Az intézmény idén először adott otthont a DExpo-nak, az egyetem beiskolázási rendezvényének.

P. P. N.

A Szolnok környéki településekről is szép számmal érkeztek a látogatók

Fotó: Mészáros János

Már az előtérben igazi egyetemi hangulat és nyüzsgés fogadta a Szolnok Campusra érkezőket csütörtökön. A Debreceni Egyetem DExpo elnevezésű beiskolázási rendezvényének látogatói járták be az aulát, ahol az általános tájékoztatók mellett a különböző karok képviselőitől – oktatóktól, diákoktól – elsőkézből kaphattak információkat a végzősök és szüleik.

A turizmus-vendéglátás és kereskedelem-marketing szakon tanuló Barna Rékának az egyetem kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy Szolnokon maradhasson, hiszen így a családnak nem kell albérletre, kollégiumra költeni. Ő a Gazdaságtudományi Kar standjánál várta az érdeklődőket.

– Leginkább a meghirdetett szakok kapcsán merültek fel kérdések. A turizmus és a kereskedelem-marketing iránt volt a legnagyobb az érdeklődés – fejtette ki, hozzátéve: a Szolnok Campus családias.

A Szolnok környéki településekről is szép számmal érkeztek végzősök. Bebők Petra barátnőivel az abonyi Kinizsi Pál Gimnáziumból érkezett, a nyelvi alapozó osztályban ötödik évfolyamos.

– Eredetileg nem szerettem volna egyetemen továbbtanulni, de szükségét éreztem egy szakma megszerzésének. Láttam a felsőfokú szakképzéseket, amik megtetszettek, a logisztika kifejezetten érdekel. Szimpatikus az egyetem, a szolnoki képzéseket néztem ki, főleg azért, mert közel vannak – mondta a fiatal lány.

A felmerülő kérdéseire is választ kapott.

– Örülök, hogy nem kell emelt érettségi, későn döbbentem rá arra, hogy mit kezdenék az életemmel, így nem biztos, hogy sikerülne megfelelően felkészülni rá – emelte ki.

A Tiszazugból is érkezett egy kisebb csapat, ők a budapesti Educatio kiállításon hallottak a nyílt napról.

– Szolnokon szeretnék továbbtanulni, közel van, a bejárás könnyen megoldható, az épület is nagyon tetszik, bár most járok itt először – tekintett körbe a világos aulában a tiszaföldvári Kiss Mirabella, akit határozott elképzelések vezettek.

– A gyógytornász képzésről érdeklődtem, sok mindent megtudtam – emelte ki a végzős lány.

Természetesen akadtak az érdeklődők között olyanok is, akiknek a debreceni alapszakokkal kapcsolatban merültek fel kérdéseik, a Dexpo-n megkaphatták a válaszokat, hiszen az egyetem összes karáról és teljes képzési kínálatáról informálódhatnak a továbbtanulni vágyók.

A DExpo-ra érkezők a demonstrációs teremben egyebek mellett kipróbálhatták, miként kell infúziót beadni, a gyógytornászok a használt eszközöket is bemutatták.

A legtöbb tanuló a gazdaságtudományi kar égisze alá tartozik a Szolnok Campuson. Ők a DExpo-ra a felállított stand mellett szabadulószobával is készültek.

– A játékos feladatokat teljesítők egyetemi logóval ellátott ajándékokat kaptak – tudtuk meg dr. Fenyves Veronikától, a DE Gazdaságtudományi Kar dékánjától.

Külön előadóban minden itt meghirdetett szak kapcsán tájékoztatót tartottak, az oktatók bemutatták, hogyan lehet bejutni, mit kínál a képzés, s hogy a leendő hallgatók mire számíthatnak majd a megszerzett végzettségükkel a munkaerőpiacon.
 

Minden feltétel adott a munkához

– A Debreceni Egyetem Szolnok Campusán az elmúlt években olyan fejlődés történt, ami alapján elmondható, hogy intenzív kampánnyal kell elérnünk a potenciális hallgatókat. Már nemcsak az a szempont, hogy az egészség- és gazdaságtudományi kézpésekről adjunk tájékoztatást, hanem szeretnénk megismertetni a teljes képzési kínálatot is – mondta dr. Móré Marianna, a DE  Egészségtudományi Kar dékánja, amikor a DExpo szolnoki debütálásáról kérdeztük. Hozzátette: a Tiszaligetben olyan infrastruktúra adott, amit bárki megirigyelhetne az országban. Rendelkezésre áll az oktatói kapacitás a környezetben, lehetőség van szakembereket bevonni és megvan az épület, ami a korszerű oktatás feltételeit biztosítja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában