Támogatás

2023.01.22. 18:50

Adománnyal segítettek a kárpátaljai testvértelepülésnek Kengyelen

Nagy szükség van áramfejlesztőre Kárpátalján, az Ukrajnát ért bombázások miatt ugyanis csak néhány órán keresztül működik az áramszolgáltatás. Kengyel most ilyen berendezést is vásárolt testvértelepülésének, Csongornak.

M. R. E.

Domány Katalin jegyző és Gál József polgármester adta át az adományt Baksa Andrásnak, Csongor elöljárójának Kengyelen

Fotó: Beküldött fotó

 Nagy teljesítményű generátort, valamint fűkaszát adományozott kárpátaljai testvértelepülésének Kengyel. A berendezéseket hétvén adták át a csongoriaknak.

– Önkormányzatunk tavaly egymillió forintot nyert a Bethlen Gábor Alap egyik pályázatán, melynek célja a testvértelepülési kapcsolatok kiépítése volt az elcsatolt területeken. Meg is kezdtük a kapcsolatfelvételt a kárpátaljai Csongor községgel, ám a pályázat céljaként kitűzött közös programszervezés az orosz-ukrán háború miatt elmaradt.

Azonban, mindenféleképp szerettünk volna segíteni határontúli honfitársainknak, akikre most kettős nyomás hárul. Egyrészt az otthonmaradottakról – főleg nőkről, gyermekekről és idősekről –, illetve a bombázott területekről odamenekültekről is igyekeznek gondoskodni. Ezért a pályázatkiíró engedélyével az elnyert összegből, illetve a kengyeliek adományából, kérésüknek megfelelően vásároltuk meg a nagy teljesítményű áramfejlesztőt és egy fűkaszát–mondta Gál József, Kengyel polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában