Kimaradás

2023.01.10. 14:23

Áram nélkül maradtak az öcsödiek

Szinte egész napra elment az áram Öcsödön, még azt sem tudni, mikor térhet vissza.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Hosszabb áramkimaradásról panaszkodnak a tiszazugi községben élők. Kedden a közösségi oldalakon többen jelezték, hogy házukban elment az áram. Soha Attila polgármester egy bejegyzésben úgy reagált: a szolgáltató hálózatában fellépett hiba miatt nincs áram a településen. A javítás időtartama ismeretlen. Hozzátette: a vegyes tüzelésű kazánoknál előfordul, hogy megáll a keringető szivattyú, felforrhat a víz, ezért szükség esetén oltsák el a kazánokban a tüzet.

Az Opus Titász hírportálunk kérdésére közölte: Öcsödön belül egy távvezetéken zárlat alakult ki a déli órákban.

– A település nagy részén, mintegy 1894 fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás – válaszolta megkeresésünkre Egyházi Nikoletta, az OPUS TITÁSZ kommunikációs vezetője.

A hibás hálózati szakaszt behatárolták, a pontos helyet viszont jelenleg is két csapat keresi.

– A meghibásodást valószínűleg szigetelő sérülés okozza, ami a nedves időben zárlatot okozott. Munkatársaink mindent megtesznek annak érdekében, hogy az áramszolgáltatás minél előbb biztosított legyen az üzemzavarban érintett ügyfeleinknél – hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában