Krzysztof Filipowicz

2023.01.11. 11:45

Bemutatkozó látogatást tett a lengyel konzul Jászkiséren

A találkozón Szcyrk és Jászkisér testvértelepülési kapcsolata is szóba került.

Illés Anita

Lukácsi György (balra) a polgármesteri hivatalban fogadta Krzysztof Filipowiczot, a Lengyel Köztársaság tiszteletbeli konzulját.

Forrás: Lukácsi György Facebook-oldala

Krzysztof Filipowicz, a Lengyel Köztársaság tiszteletbeli konzulja kedden bemutatkozó látogatást tett Jászkiséren – tájékoztatta hírportálunkat Lukácsi György. A város polgármestere érdeklődésünkre elmondta, hogy a lengyel konzul a találkozón ismertette a Lengyel Köztársaság szolnoki külképviseletének munkáját. A vármegyeháza épületében működő külképviselet körzete két területre, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyére terjed ki. 

A konzul feladatai közé tartozik többek között a gazdasági és kulturális kapcsolatok erősítése, de magánszemélyeknek is nyújt segítséget a külképviselet. 

– Örömmel vettük, hogy Krzysztof Filipowicz segítséget ajánlott fel lengyel testvértelepülési kapcsolatunk újraélesztésében. Szcyrk, egy síközpont Lengyelországban. A két település kapcsolata közel húszéves múltra nyúlik vissza, de sajnos néhány éve ez megszakadt. A lengyel delegáció már a 2019-ben Jászkiséren megrendezett Jász Világtalálkozóra sem tudott eljönni. Szeretnénk, ha új lendületet venne és megerősödne a testvérvárosi kapcsolat – tette hozzá a polgármester.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában