Fogyasztóvédelem

2023.01.17. 13:15

Csak a tájékoztatással voltak problémák a jászkunsági ellenőrzéseken

A vizsgált termékek minden követelménynek megfeleltek, jogsértést nem állapítottak meg a revizorok.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztálya a tavalyi év utolsó heteiben nagy hangsúlyt fektetett a fogyasztóvédelmi előírások ellenőrzésére az online és az offline térben egyaránt. 

– Az ünnepi és szezonális termékek laboratóriumi vizsgálattal egybekötött mintavételezése mellett karácsonyi fényfüzérek laboratóriumi vizsgálattal egybekötött piacfelügyeleti ellenőrzése is zajlott. Emellett a hatóság kiemelten ellenőrizte a megvételre kínált áruk árfeltüntetését, fokozottan vizsgálta a hatósági árral érintett termékekre vonatkozó jogszabályi előírásokat, különös tekintettel a készletmennyiségre – számoltak be a kormányhivatalnál.

– A mintavételezett termékek minden vizsgált követelményt kielégítettek, jogsértés nem állapítottak meg a revizorok. Ugyanakkor több vállalkozás nem adott tájékoztatást a panaszügyintézés helyéről és a békéltető testületekről, s több üzletben tapasztaltak az ellenőrök eladási ár- és egységár-feltüntetési hiányosságot, akciós árak meghatározásával kapcsolatos kifogást, továbbá fogyasztói megkárosítást– derült ki az eredményekből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában