Nagykörű

2023.01.02. 18:32

Egész évben, éjjel és nappal is piacoztak Cseresznyefalván

Mozgalmas és kihívásokkal teli évet tudhat maga mögött a helyi Virágzástól Befőzésig Turisztikai Egyesület, szervezésében megannyi szórakoztató és legfőképpen gasztronómiai értéket hordozó rendezvény valósult meg a Tisza-parti településen.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A programok vázát a havi rendszerességű, immár országosan is ismert Körűi Piacok adták, de sok más esemény is várta az érdeklődőket. Ezek a rendezvények legtöbbször igazodtak a hagyományokhoz, a településre jellemző szokásokhoz, így természetesen volt disznótoros, majd farsangi piac. Kétségkívül az egyik legfontosabb program Nagykörűben a virágbontó és húsvéti hétvége, hiszen ilyenkor már lehet következtetni arra, hogy milyen lehet majd a cseresznye­termés. 

– Aztán a nyári programokon, éjszakai piacokon és cseresznyevásáron keresztül az őszi, esős pálinka napon és befőzőünnepen át egészen a legutóbbi adventi piacig minden alkalommal örömmel fogadták hívó szavunkat, és megtöltötték a piacteret a vendégek – tette közzé az egyesület a közösségi oldalán. Hálásak vagyunk a helyi termékeket előállító árusaink kitartásáért, a rengeteg remek finomságért, termékért és a töretlen jókedvükért. Köszönjük a segítséget az önkormányzatnak, s legfőképpen a sok visszatérő vagy éppen első alkalommal hozzánk látogató vásárlónak a bizalmat és az elismerő szavakat. És köszönjük a fellépő művészeknek, zenészbarátainknak a feledhetetlen és magas színvonalú produkciókat – írták. 

A rendezvénysorozat a tervek szerint idén is folytatódik, a sor januárban a disznótoros piaccal kezdődik. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában