Gyorsforgalmi

2023.01.20. 15:29

M4: Kisújszállásnál is kezdődhet az építkezés

Átadták a munkaterületet, hónapokon belül elkezdődik a gyorsforgalmi út építése Törökszentmiklós Nyugat és Kisújszállás Kelet között. A kivitelezésre 36 hónapja van a vállalkozónak.

D. E.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Indul az M4 gyorsforgalmi út építése az újabb szakaszon – közölte hivatalos közösségi oldalán Kisújszállás. Mint írják: sokak által várt hírrel szolgálhatnak, hamarosan elkezdődik a Törökszentmiklós Nyugat – Kisújszállás Kelet közötti gyorsforgalmi út építése. Pénteken át is adták a munkaterületet a kivitelezőnek. 

Korábban arról írtunk, hogy a szakaszt a Duna Aszfalt építi mintegy 134 milliárd forintból. A Törökszentmiklós–Kisújszállás közötti szakasz kétszer két sávos gyorsforgalmi útként épül meg 3,75 méter széles forgalmi sávokkal, húsz méter koronaszélességgel. Az elkészült úton a személyautók 110-zel közlekedhetnek majd.

Három jelentősebb csomópont és két pihenő épül a szakaszon, valamint több alul- és felüljárót létesítenek az M4-es nagykunsági szakaszán.

A kivitelezési szerződés tavaly december 23-án lépett hatályba, 36 hónap áll a kivitelező cég rendelkezésére a 34,29 km hosszúságú út építésére. A tényleges építési munkák tavasz végén, nyár elején kezdődnek a törökszentmiklósi térségben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában