Probléma

2023.01.29. 06:55

Ha sok az eső, küszködnek a víz elvezetésével Hunyadfalván

Jelentős mennyiségű csapadék hullott az utóbbi időben Hunyadfalván is. Sajnos, nincs még megoldva a csapadékvíz elvezetése, bár a kis árkokat, átereszeket folyamatosan takarítják.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Bár számos nagyszabású fejlesztés történt az elmúlt években a vármegye legkisebb településén, Hunyadfalván még szembe kell nézniük egy nagy hiányossággal. Nem megoldott ugyanis a csapadékvíz elvezetése, a hálózat kiépítése még várat magára.

Az utóbbi időszakban sok esővíz hullott, így több utcában is felgyülemlett. Az önkormányzat dolgozói folyamatosan munkálkodtak a régi, nem túl mély útmenti árkok tisztogatásán. Az átereszek ugyan ki voltak takarítva, de a csapadékvíz belemosta a törmeléket, sarat, így akadt velük tennivaló.

Vékonyné Házi Eszter polgármester elmondta, korábban már pályáztak a csapadékvíz elvezetés megoldására, de akkor nem sikerült támogatáshoz jutniuk. Így továbbra is figyelemmel kísérik a pályázati lehetőségeket, bizakodnak, hogy idén is lesz ilyen célra kiírás. Tanulmány már készült korábban a témában.

A probléma egyébként a település mélyebben fekvő részét érinti komolyabban. Az utolsó két utca mellett a szántőföld magasabban húzódik, így ha a intenzív esőzéskor, jelentősebb csapadékmennyiség esetén, vagy havazás után hirtelen beindul az olvadás, a víz e két utcán befolyik a faluba.

Vékonyné Házi Eszter felidézte, hogy tizenöt évvel ezelőtt igen komoly gondjaik támadtak a belvízzel, az akkor történteket vis maior esetként kezelték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában