Alkotás

2023.01.19. 12:30

Hó nincs, de két szolnoki városrészben is készülnek a hóemberek

Az alkotásokról készült képekre a Facebookon lehet majd szavazni.

Rimóczi Ágnes

Ha nincs hó is készíthetünk hóembert

Fotó: Beküldött fotó

Nincs hó, nem épülnek igazi hóemberek a kertekben, udvarokon, tereken. 

A Kertvárosban azonban ennek ellenére is sorakoznak a kedves téli figurák. Igaz, némelyik papírgurigából, a másik meg festékkel készült, de épp olyan kedvesek, mint eredeti, hóból készült társaik. A városrész közössége idén is megszervezte hóemberkészítő játékát. A Kertvárosi Közösségi Tér és Fiókkönyvtár közösségi oldalán is alkotásra buzdították a kicsiket és nagyokat is. 

Alkossatok, fessetek, horgoljatok, aztán drukkoljunk a hóért és építsetek hóembert! Ha az előző évekről van nálatok hóemberes dekoráció, azt is mutassátok meg bátran. Kopogtatók, ajtódíszek, hóemberes ablakmatricák, mind kincsek nekünk. Varázsoljunk vidámságot magunk köré, színesítsük meg együtt a szürke telet – írták a közösségi ház munkatársai.

Az alkotások egész januárban készülhetnek, az azokról készült fotókat a közösségi házhoz lehet eljuttatni, a képekre az intézmény Facebook-oldalán lehet majd szavazni. A legtöbb szavazatot kapott hóember alkotója könyvjutalmat kap majd.

A kezdeményezéshez idén a Pletykafalu is csatlakozott, a hóemberek ott is készülhetnek – hasonló feltételekkel – ebben a hónapban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában