Újrahasznosítás

2023.01.02. 12:30

Idén is folytatódik a mobilgyűjtő akció Jászapátin

December elejéig 39 eszköz gyűlt össze a jászapáti könyvtárban.

I.A.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Városi Könyvtár és Művelődési Központ tavaly csatlakozott a Jane Goodall Intézet, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület „Passzold vissza, Tesó!” elnevezésű kampányához.

A mobiltelefonok előállításához szükséges koltán érc bányászata Afrikában a veszélyeztetett fajok, például a gorillák és csimpánzok élőhelyét, fennmaradását és a helyi közösségek érdekeit fenyegeti. Ezt a negatív folyamatot szeretnék megfékezni a kezdeményezéssel. Ennek keretében a könyvtárban fogadták a régi, nem használt mobiltelefonokat, GPS készülékeket, táblagépeket és tartozékaikat, hogy ezeket az eszközöket a bennük rejlő értékes fémek miatt újra tudják hasznosítani.

Csintalan Dóra, az intézmény vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy december elejéig a könyvtárban található gyűjtődobozokban összesen harminckilenc eszközt helyeztek el. Ezek között volt többek között nyomógombos telefon, okostelefon, tablet, laptop, töltő és fülhallgató is. Az eszközök gyűjtése ebben az évben folytatódik.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában