Energiamegtakarítás

2023.01.05. 15:30

Ingyenes lakossági LED-csereprogram indult Jászárokszálláson

Január közepéig tart a regisztrációs időszak.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az önkormányzat és a CYEB Energiamegoldások Kft. együttműködésének jóvoltából ingyenes lakossági LED-csereprogram indult Jászárokszálláson.

Január 15-ig online, a ledcsere.hu oldalon néhány perc alatt lehet regisztrálni az energiapazarló izzók cseréjére. A kezdeményezéssel lehetőséget biztosítanak a lakosoknak, hogy térítésmentesen izzókhoz jussanak. 

A LED fényforrások használata jelentős csökkenést eredményez a villanyszámlában és akár tíz éves élettartamának köszönhetően használója sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít – olvasható a város honlapján közzétett tájékoztatóban.

Bárki jelentkezhet, akinek a nevén van villanyszámla és jászárokszállási lakcímkártyával rendelkezik. Néhány adat kitöltését, illetve dokumentum feltöltését követően a rendszer az éves áramfogyasztás, valamint az igénylő otthonában található izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult.

Fontos információ, hogy a regisztráció utolsó oldalán átvételi helyként Jászárokszállást kell bejelölni – hívják fel a lakosok figyelmét. Az átvétel időpontjával kapcsolatban a jelentkezést követő hetekben kapnak e-mailt az érintettek. 

Azok a lakosok, akik nem rendelkeznek internet elérhetőséggel, az igénylésben kérhetik a Petőfi Művelődési Ház, a Városi Könyvtár, valamint a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársainak segítségét. A regisztrációhoz személyigazolvány, lakcímkártya, villanyszámla szükséges. Igénylést az adhat le, akinek a nevén van az előfizetés.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában