Adomány Csenyéte

2023.01.03. 17:23

Ismét ellátogatott a két szolnoki diák az ország egyik legszegényebb településére

Idén is jótékonysági akciót hirdetett a két általános iskolás, Berczi Dorka és Ábrahám Lara. A “Gyerekek a gyerekekért” elnevezésű projektben ismét az ország egyik legszegényebb településének, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében található Csenyétének gyűjtöttek.

K.J.

A gyerekek nagyon örültek az ajándékoknak

Forrás: Beküldött fotó

A tavaly kezdődött “Gyerekek a gyerekekért” elnevezésű projekt két szolnoki általános iskolás fejéből pattant ki.  Az egy évvel ezelőtti interjúnkban arról meséltek nekünk, hogy egy riportnak köszönhetően fedezték fel a csenyétei települést. Akkoriban eldöntötték, hogy segíteni fognak, hiszen ezek a nehéz sorsú családok nem maradhatnak karácsonykor étel és játék nélkül. 

– A tavalyi adománygyűjtésünk alkalmával megígértük a csenyétei lakosoknak, hogy idén is meglátogatjuk őket – mesélte hírportálunknak Ábrahám Lara. –  Emlékszem, nagyon megfogott az a tudat, hogy akadnak gyerekek, akik még a csokoládét sem ismerik, mert nem ehettek még sohasem. Nagyon a szívünkhöz nőttek az itt élő fiatalok és igazi feltöltődés számunkra az ő jelenlétük, ezért rossz érzés volt hazatérni onnan. Bízom benne, hogy akciónkkal minél több emberhez eljut a hír miszerint: nem átlag feletti dolog segíteni, ennek hétköznapinak kellene lennie. 

A két fiatalnak köszönhetően idén is számtalan adomány gyűlt össze a nehéz sorsú családoknak. 

– Látszott a csenyétei gyerekeken, hogy nagyon örülnek nekünk – vette át a szót Berczi Dorka. – Mi emberek számtalanszor elégedetlenkedünk, holott mindenünk megvan. Amikor pedig ilyen szegény sorsú családokkal találkozunk, átgondoljuk életünket és ráébredünk, milyen szerencsés helyzetben is vagyunk. Bízunk abban, hogy a kezdeményezésünk példamutató lehet mások számára is, hiszen leírhatatlan érzés segíteni olyanoknak, akik rászorulnak. Megtapasztalhattuk, hogy milyen egy összetartó közösség. A gyerekek együtt főznek és tanulnak a pedagógusokkal, akik az alapvető értékeket és mindennapi feladatokat tanítják meg nekik.

Háromszáz kiló krumplit és több száz csomagnyi könyvet juttattak el a Szolnoki Sportcentrum segítségével a borsodi faluba. 

– Idén is számtalan tartós élelmiszert sikerült összegyűjteni, többféle játékot és ruhát, valamint 174 mikulás csomagot és 1800 joghurtot – folytatta Ábrahám Lara.

–  Ezen felül 300 kiló krumplit szállítottunk a településre, két tévét és több babakocsit. Idén a Fiumei Úti Általános Iskolába szerveztük a gyűjtést, ahová több helyi iskolától, a Rau Wallenberg Egyesülettől és számtalan magánszemélytől kaptunk adományokat. Ennek köszönhetően az idei évben is egy hatalmas teherautónyi segélyt tudtunk eljuttatni Csenyétére ahol az általános iskolából az első tagozatos kisdiákok zenés és táncos műsorral szórakoztattak bennünket. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában