Lista

2023.01.23. 09:00

Kerékpáros gázolások Jászladányban, kigyulladt lakás Szolnokon – ezek voltak a hét legjei

Négy vármegyén át üldözték a Jászapátiról ellopott buszt, mely végül árokba csapódott, kigyulladt egy tízemeletes társasház egyik lakása Szolnokon – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Fotó: Pesti József

1. Mentőhelikopterrel szállították a szolnoki Hetényi Géza Kórházba az életveszélyesen megsérült kerékpáros nőt

Egy 55 éves kerékpáros nőt gázolt el egy autó január 17-én Jászladányon. A biciklis védett úton haladt, mikor elütötték. A nő súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, mentőhelikoptert riasztottak hozzá és a szolnoki Hetényi Géza Kórházba szállították. Ugyanezen a napon egy 82 esztendős, szintén kerékpáros nőt gázoltak el a nagyközségben. Az idős asszony könnyebb sérüléseket szenvedett, ennek ellenére őt is kórházba szállították.

2. Négy vármegyén át üldözték a Jászapátiról ellopott buszt, mely végül árokba csapódott – videóval

Január 19-én, csütörtök este jelentették a rendőrségnek, hogy Jászapátiról elloptak egy 40 millió forint értékű autóbuszt, melyről időközben kiderült, hogy járt Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegye területén is. A jogosítvánnyal nem rendelkező sofőr végül a járművel a 4-es főút mellett fának ütközött, és egy árokban állt meg.

Forrás: Tóth Imre/haon.hu

3. Kigyulladt egy tízemeletes társasház egyik lakása Szolnokon

Tűz keletkezett egy tízemeletes társasház egyik kilencedik emeleti lakásában január 20-án, pénteken Szolnokon. A kigyulladt Aranyi Sándor utcai lakásban egy ember lakott, akit füstmérgezés miatt a mentők vettek kezelésbe. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy ágy és annak környezete égett az egyik helyiségben.

4. Eltűnt egy fiatal szolnoki lány

A Szolnoki Rendőrkapitányság eltűnés miatt keres egy szolnoki lakost, aki január 13-án este otthonából ismeretlen helyre távozott. A rendőrök két nappal később arról tájékoztattak, hogy az eltűnt személyt megtalálták.

5. Turistacsalogató látványosság készül, javában zajlik a szolnoki Bástya-sétány építése

A tervek szerint halad a háromszáz méter hosszú Bástya-sétány építése Szolnokon, a Zagyva-gáton. Szalay Ferenc polgármester elmondása szerint a beruházás egy újabb turistacsalogató látványossága lesz a vármegyeszékhelynek amellett, hogy rendkívül fontos védvonalat képez majd egy-egy esetleges árvíz idején is.

Fotós: Mészáros János

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában