Megoldás

2023.01.28. 14:30

Készülnek az árhullámra Tiszapüspökiben

Elkezdték az árvízmentesítési munkálatokat Tiszapüspöki szabadstrandján, jelenleg a magasan fekvő partszakaszt ugyan még nem öntötte el, de már körbeöleli a folyó.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Bander József Facebook-oldala

A napokban megkezdődtek a különböző mobileszközök eltávolításának előkészületei a partközelből, az egyik konténert már az erre a célra kialakított, csörlőkkel ellátott állványára helyezték.

Amennyiben a tervezett tetőzéstől tovább emelkedik a vízszint, akkor már csak annyit kell tennünk, hogy 15-20 perc alatt a kellő magasságba fel tudjuk húzni a konténert

– mondta a polgármester.

Árvízre ugyan most nem számítunk, de az lehetséges, hogy magát a strand területét is ellepi a víz. A Tisza már körbeveszi a magasabban fekvő üdülőövezetet, ha tovább emelkedik a vízállás, már azt is ellepné. Két konténerünk közül az egyik már eleve állványos szerkezetre épült, a másik a fent említett emelős módszerrel menthető. Emellett vannak öltözőink, melyeket–ha a helyzet úgy kívánja – el kell majd szállítanunk

– tájékoztatott Bander József polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában