Fejlesztés

2023.01.04. 17:00

Közel 800 millió forintot kapott a karcagi önkormányzat

A támogatásnak köszönhetően fejlesztik a csapadékvízelvezető-rendszert a településen.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Fejlesztik a csapadékvízelvezető-rendszert Karcagon, a beruházásra mintegy 800 millió forint támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán a helyi önkormányzat – közölte Szepesi Tibor az MTI-vel.

A település polgármestere jelezte, a támogatásból a település belterületi csapadékvízelvezető-hálózatához kapcsolódó öblözet vízi létesítményeit fejlesztik, hogy megóvják a csapadék- és belvíztől a lakóingatlanokat és a köztulajdont.

Az új záportározó rendszerébe való bekapcsolással a terület hasznosítható vízkészletének időbeni megoszlása is javul. A tervezési szak már lezárult, a közbeszerzési eljárás után a beruházást várhatóan még idén befejezik – tájékoztatott.

A projekt során fejlesztik a városi főgyűjtő csatornát, több mint 11.500 méteren épül csatornahálózat vagy az ahhoz kapcsolódó áteresz, kapubejáró. A beruházás része egy 4200 köbméter hasznos térfogatú záportározó, illetve egy csapadékvízátemelő-telep kialakítása is.

A 2-es számú öblözet több mint 200 hektáros területen fekszik, ahol jelenleg is mintegy 30 kilométeren található valamilyen csapadékvíz-elvezető, illetve szikkasztó létesítmény – közölte Szepesi Tibor polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában