Különleges felajánlás

2023.01.24. 13:55

Madrid és Lyon sztárcsapatainak mezeiben sportolhatnak az abonyi diákok

Két világhírű sztárcsapat, a Real Madrid és az Olympique Lyonnais együttesének futballmezei érkeztek a minap az abonyi városházára. A nem mindennapi felajánlásoknak a Montágh Imre Általános Iskola tanulói és az Abonyi Kid FC focipalántái örülhetnek.

Hartai Gergely

A mezeket a városházán vette át Vigh Zoltán, a Montágh Imre Általános Iskola testnevelő tanára, valamint az intézmény két tanulója, Botló Mónika és Billeg Zsolt

Forrás: Abony sajtó

– Az egyházunk szeretetszolgálatán keresztül folyamatosan kapunk adományokat közvetlenül vagy a partnerszervezetektől. Amikor olyan felajánlás érkezik hozzánk, amelyről úgy érezzük, jó helye lenne Abonyban, igyekszünk azt eljuttatni a városnak – avatott be akciójuk hátterébe Lencse Balázs. A Magyar Apostoli Egyház lelkipásztora, országos misszióvezetője hírportálunk érdeklődésére elmondta, egyértelmű volt számukra, hogy a hozzájuk érkező futballmezekből a Pest vármegyei településre is küldenek. Végül mintegy száz darabot adtak át belőlük.

Mint megtudtuk, a sportszereket a Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai viselhetik majd.

– Tisztában vagyunk vele, hogy jól jön az intézménynek a segítség. Vittünk már oda iskolapadokat és felszerelt iskolatáskákat egyaránt. Próbáltunk egységes mezeket küldeni, hiszen ha a gyerekek az edzéseken is használni akarják azokat, akkor megkülönböztető mezként is viselhessék a pólókat. Ezek a darabok kifejezetten edzésre valók, nem szurkolói viseletek. Abonyba Real Madrid és Lyon mezeket küldtünk a gyerekeknek – tette hozzá a lelkipásztor.

Kérdésünkre, miszerint terveznek-e a jövőben hasonló jótékonysági akciót, Lencse Balázs kifejtette: az elkövetkezendőkben is szívesen támogatnák felajánlásokkal a várost.

– Viszonylag régi kapcsolat fűz minket össze a Magyar Apostoli Egyházzal – vette át a szót az abonyi polgármesteri hivatal sajtóreferense. Lőrinczy Veronika hozzáfűzte, a szervezet több alkalommal adott már át értékes felajánlásokat, a koronavírus-járvány idején is jelentős segítséget nyújtottak a településnek. 

– Kaptunk bébiételt, illetve tartós élelmiszert, melyeket akkor a családsegítő szolgálat juttatott el. Bízunk benne, hogy a jó kapcsolatok a jövőben is megmaradnak – zárta szavait a referens.

A világhírű futballcsapatok mezei mellett jelzőpólókat és sportszárakat hozott a szervezet. Ezeket a napokban, a városháza dísztermében adták át Vigh Zoltánnak, a Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény testnevelő tanárának és két diákjának. A sportszerek másik részét az Abonyi KID FC-ben sportoló kis focisták kapják meg.

Ukrajnában is segít a szolgálat

A Magyar Apostoli Egyház szeretetszolgálata nemcsak a térségben, de határainkon túl is segíti a szükséget szenvedőket. Kiemelt feladatként tekintenek az orosz-ukrán háború menekültjeinek támogatására. 

– Az elmúlt esztendőben óriási tételekben vittünk különféle segítséget Ukrajnába, nagyrészt az Ungvár fölötti településekre és menekültközpontokba. Ugyanakkor a Donbászba is szállítottunk már élelmiszert. Tevékenységünket Bacskai Józseffel, Magyarország ungvári főkonzulátusának misszióvezetőjével is összehangoltuk – beszélt külföldi munkájukról Lencse Balázs.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában