Munkálatok

2023.01.19. 16:30

Megújul a hivatal és költözök a könyvtár Örményesen

A Glaser-kastélyban működő könyvtárat áthelyezik a polgármesteri hivatal jelenleg üresen álló épületszárnyába, melynek felújítására hetvenkétmillió forintot nyert pályázaton a település.

Molnár-Révész Erika

A házasságkötő terem is megújul majd, mutatja Török Tamás polgármester a felújításra váró épületszárnyban

Fotó: Mészáros János

Tavaly ősszel készült el a polgármesteri hivatal kisebb épületrészének felújítása Örményesen, a Magyar Falu Program ötvenmillió forintos támogatásának segítségével. A hivatal dolgozói azóta már a felújított épületszárnyban dolgoznak, a nagyobb, kétszáz négyzetméteres pedig üresen áll, kizárólag a házasságkötő teremben tartanak rendezvényeket. Az önkormányzat nemrég nyert hetvenkét millió forintot a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán, melyből ezt, a nagyobb épületrészt korszerűsítik majd.

– A felújítás során főleg az energetikai korszerűsítésre koncentrálunk, egy öt kilowattos napelem telepítésével, nyílászáró, kazán, és radiátorcserékkel, korszerű világítási rendszer beszerelésével. Egy másik pályázat segítségével hűtő-fűtő klímákat szereznénk be, mindezekkel jelentősen csökkentenénk a rezsiköltséget. A felújított szárnyba a jelenleg a Glaser- kastélyban működő könyvtárt hoznánk át – tájékoztatott Török Tamás polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában