A Magyar Kultúra Napja

2023.01.17. 15:00

Művészetről, irodalomról, filmvetítésről szólnak a következő napok a Jászkunságban

Szolnokon gálaműsorral, Karcagon kiállítással, Mezőtúron filmekkel ünnepelnek.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Gálaműsorokkal, kiállítással, ingyenes filmvetítéssel, interaktív könyvtári órával ünneplik a magyar kultúra napját Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is.

Gálaműsor keretében adják át Szolnok legrangosabb elismeréseit január 22-én, a magyar kultúra napján a Szolnoki Szigligeti Színházban. A Verseghy Ferenc Könyvtár egészen a hónap végéig Kölcsey és kora címmel rendhagyó, interaktív könyvtári órákat tart a hetedik évfolyamos osztályoknak. A Hild Viktor könyvtárban most pénteken az Aranysor Íróklub magyar kultúra napi műsorára várják az érdeklődőket. Január 23. és 27. között pedig interaktív foglalkozásra hívják a felső tagozatos diákokat. A szandaszőlősi művelődési ház is készül már, játékot szerveztek a különleges napra, melyen regisztrációval vehetnek részt. Szombaton a magyar kultúra kincseinek nyomába eredhetnek a vállalkozó kedvűek egyénileg vagy csapatban. 

Karcagon Bocskay Vince szobrászművész kiállítását Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművész, emeritus jászkun főkapitány nyitja meg csütörtökön a Déryné Központban. Január 20-án, pénteken, a városháza dísztermében ünnepi köszöntőt mond Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke, majd átadják a Karcag Város Kultúrájáért és Sportjáért Díjakat. Január 22-én, vasárnap a Déryné Kulturális Központban Molnár Ferenc Az ördög című darabját viszi színre a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház.

Mezőtúron filmvetítésekkel ünnepelnek. A Szabadság Moziban ingyenes vetítésre várják az érdeklődőket két alkalommal. Január 22-én a Vuk-ot vetítik, míg másnap a Rideg Sándor azonos című regénye alapján készült Indul a bakterházat tűzik műsorra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában