Szolnok

2023.01.26. 18:30

Pályázati rendszer segíti a 6 jászkunsági település fiatalságát

A Tiszaroffi Továbbtanulási és Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat részleteiről tájékoztattak csütörtökön a Debreceni Egyetem szolnoki campusában.

Hartai Gergely

A Debreceni Egyetem nyílt napja a Campuson

Fotó: Mészáros János

Az eseményen megtudtuk, az egyetem tulajdonában lévő Merkating Nonprofit Kft. 2015 óta minden félévben meghirdeti a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány által támogatott pályázatot a középiskolákban és a felsőoktatásban tanulók részére egyaránt. A program célja a Tiszaroff, Tiszabura, Tiszagyenda, Kőtelek, Tiszasüly és Tiszabő településeken élő 11 és 12. évfolyamos középiskolások támogatása (legfeljebb 30 ezer forint/hónap) annak érdekében, hogy eredményes érettségit tegyenek, és megkezdhessék felsőfokú tanulmányaikat. Az említett falvakban lakó felsőoktatásban tanulók maximum havi 50 ezer forint/hó, míg a PhD hallgatók 100 ezer forintos havi támogatásban részesülhetnek.

Királyházi Andor, a Tiszaroffi Ösztöndíjpályázat koordinátora lapunknak elmondta, az ösztöndíjrendszer dr. Szapáry György közgazdász nevéhez fűződik, aki térségi származása révén vetette fel a diákok támogatásának kérdését.

Közreműködésével a Magyar Nemzeti Bank lehetőséget talált arra, hogy egy ösztöndíjrendszer segítse a hat község fiataljait. Félévente átlagosan mintegy nyolcvanan pályáznak. Az elvárás pedig nem más, minthogy tanuljon a fiatal, és bizonyítsa, hogy szakképesítést akar szerezni

 – összegezte a koordinátor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában