Jászkunság

2023.01.21. 17:47

Régi pillanatokat elevenítünk fel a Fényképes múltidézőben

Olvasóink felvételeiken egykori, felejthetetlen eseményeket örökítettek meg.

P. P. N.

Bizonyára mindenki féltve őrzi azokat a különféle régi fotográfiákat, melyek felidézik a múlt egy-egy emlékezetes pillanatát. A Fényképes múltidéző című összeállításunkban időről időre ezekből a fotókból nyújtunk egy csokorra valót. 

Arra kérjük olvasóinkat, a helytörténeti anyagok gyűjtőit vagy kezelőit, hogy vegyék elő a családi albumokat, a megsárgult régi képeket, és az esetleg hozzájuk kapcsolódó kis utalással küldjék el a szerkesztőségünk címére: Új Néplap, 5000 Szolnok, Ady Endre út 6. szám. Emellett természetesen elektronikus levélben is kereshetnek bennünket a felvételekkel a [email protected] e-mail-címen.

A beküldő nagymamája, Sarkadi Julianna és nagyapja, Bacsa Kálmán 1930-ban esküdtek, a fotó a polgári szertartáson, Törökszentmiklóson készült 

Forrás: Hajnal Sándorné, Szolnok

A hatvanas években kerékpárral szállították az ebédet Kenderesen, ehhez pedig a képen láthatóhoz hasonló speciális járművet használtak.

Forrás: Hajnal Sándorné, Szolnok

A képen középen a beküldő édesanyja, Takács Sándorné Sándor Julianna látható, a családja a nyolcvanadik születésnapja alkalmából köszöntötte 1996-ban.

Forrás: Takács Ilona, Mezőtúr

A kép 1973-ban a beküldő lányáról, Farkasné Szikszai Máriáról készült ötéves korában.

Forrás: Szikszai Ferencné, Jászapáti

A beküldő 1976-os névadó ünnepségén a családot is megörökítették.

Forrás: Uri Szabó Zoltán, Szolnok

A felvétel Kenderesen, 1984. december 20-án készült, amely a bábjátszó­szakkörösöket örökítette meg.

Forrás: Sipos Sándor, Túrkeve

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában