Rezsicsökkentés

2023.01.14. 17:00

Sokat spóroltak az óvoda energetikai felújításával Örményesen

Éppen időben, a fűtési szezon előtt sikerült korszerűsíteni a helyi óvoda fűtését és világítását Örményesen. A beruházás segítségével már most sokat spórolt a település.

Molnár-Révész Erika

Török Tamás polgármester a régi és az új nyílászárókkal az óvodánál

Fotó: Mészáros János

A fenntartási költség már körülbelül harminc százalékát takarította meg eddig az örményesi önkormányzat azzal, hogy nemrégiben korszerűsítették a helyi Napsugár Óvoda fűtését. A tavaly szeptemberre elkészült beruházás során egyebek mellett megújult a világítás, korszerűre cserélték a gázkazánt, a radiátorokat, a nyílászárókat, és szigetelték a tetőt is.

– Nagyon jókor jött ez a lehetőség, hiszen már egy energetikai korszerűsítésen átesett óvodával kezdhettük el tavaly ősszel a fűtési szezont. A felújításnak köszönhetően az elmúlt időszakban több tízezer forintot spórolhattunk meg az energiaköltségeken. Ebben a mostani helyzetben egy önkormányzat számára ez egy nagyon nagy segítség – hangsúlyozta Török Tamás, Örményes polgármestere.

A felújításra a Magyar Falu Program pályázatán nyert közel harmincmillió forintot a település.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában