Fejlesztés

2023.01.28. 10:30

Több százmillió forintot költenek a szolnoki campusra

Egyre több eszköz segíti az oktatói munkát, a gyakorlatorientált képzést, a Debreceni Egyetem Szolnok Campusának hallgatóink demonstrációs termet alakítottak ki, a tankonyhát a közeljövőben fejlesztik.

P. Pusztai Nóra

Fotós: Mészáros János

A Debreceni Egyetem Szolnok Campusának fejlesztésére közel 500 millió forintot költenek. Ahogy dr. Móré Mariannától, a DE Egészségtudományi Karának dékánjától megtudtuk egyre nagyobb számban érkeznek demonstárciós eszközök a tiszaparti városba.

– Az első évben viszonylag kevés ilyen felszerelés volt, igazából a Szolnoki Szakképzési Centrum segített ki minket, majd megérkeztek a szimulációs eszközök, amiből egy demonstrációs termet felszereltünk – fogalmazott. 

A dietetikus képzéshez a tankonyhát fejlesztik, a gyógytornászoknak is érkeznek a masszázságyak.

– Hallgatóink számíthatnak egyéb olyan speciális eszközökre, amiket a gyógyítás folyamatában használnak – emelte ki. Majd hozzátette: a beszerzés sohasem állhat meg, ez érvényes Nyíregyházára, Debrecenre és természetesen Szolnokra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában