Szolnok

2023.01.18. 14:30

Új albérlő a TRV-nél: denevért mentettek a cég munkatársai

Szakszerű segítséget kértek, s ideiglenes otthont készítettek a bőregérnek.

Rimóczi Ágnes

Tulok Mátyás, a PR és marketing osztály vezetője mutatta meg a kis emlőst

Fotó: Nagy Balázs

Denevért mentettek a TRV. Zrt. munkatársai.

– Kicsit meglepődtünk, amikor egy denevérre bukkantunk a szolnoki, Kossuth úti székházunk tárgyalójában. A kis repülő emlős édesdeden aludt, ám ehhez sajnos nem a legjobb helyet választotta ki magának, ugyanis a padlón feküdt – kezdte a társaság nem mindennapi történetét Tulok Mátyás. 

A TRV Zrt. PR és marketing osztályának vezetője elmondta, hogy szakszerű segítséget kértek Hajdú Tamástól, a Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület vezetőjétől. 

– Tudjuk, hogy a bőregerek védett állatok, mindenképpen jól akartunk vele kapcsolatban eljárni. Tamástól kértünk tanácsot, hogyan kell máshová költöztetni a számára lehető legkisebb megrázkódtatással. A pontos útmutatás alapján ideiglenes doboz-otthont készítettünk a denevérnek, elláttuk őt, majd áttelepítettük a védett kinti függőfolyosónkra – számolt be a denevérmentés részleteiről az osztályvezető.

Később a szakértő javaslata alapján meg is itatták az akkor már beazonosított rőt koraidenevért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában