Fejlesztés

2023.01.26. 19:29

Új urnafalat adtak át a jászapáti temetőben

Összefogással fejlesztik tovább a városi sírkertet.

Illés Anita

Átadták a jászapáti római katolikus temető harmadik urnafalát

Fotó: Pesti József

Megépült a jászapáti római katolikus temető harmadik urnafala, melyet csütörtökön adtak át. Ezzel a temetkezési hely 20 darab kétszemélyes urnafülkével bővült. Az eseményen Karkus Kálmán, a temetőt üzemeltető Jászapáti Városüzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezetője köszönetet mondott a fejlesztésért az önkormányzatnak és a Jászapáti a Mi Városunk Alapítványnak. 

A közeljövő céljaival kapcsolatban kiemelte, hogy terveik között szerepel egy újabb, harminc férőhelyes urnafal megépítése és az úthálózat javítása is. 

Nagy Gábor, a Selena Iusta temetkezési szolgáltatás vezetőjének felajánlásával és az önkormányzattal közösen szeretnénk a városi sírkertet fejleszteni. Idén szervízút készül mintegy 130 méter hosszan. A ravatalozó épületének állagmegóvási munkálatait is elvégezzük, a zöldterületek karbantartása pedig egész évben folyamatos

 – részletezte Karkus Kálmán. Az urnafal átadáson Farkas Ferenc polgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki a temető rendjéért dolgozik. 

– Nagy Gábor felajánlásához az önkormányzat is biztosít forrást, így még egy út megújulhat a temetőben – tette hozzá. Az urnafalat Kocsis Sándor plébános áldotta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában