Összefoglaló

2023.02.06. 20:40

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 06.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Hétvégén akár szánkózhatunk is

Forrás: MW archív

Fotó: Mészáros János

Hat autó ütközött, négyen megsérültek, amikor egy férfi befutott az autópályára.

Megtartották első dandársorakozójukat a szolnoki helikopteresek is.

Pillanatok alatt elkapkodták az országos fásítási programban felajánlott ingyenes díszfákat, így több település nem tudott élni a lehetőséggel vármegyénkben. Pedig a zöldítésre most minden eddiginél nagyobb szükség van, a tavalyi aszály ugyanis számos egyedet kipusztított. A települések azonban törekednek ezek pótlására, akár önerő bevonásával is.

Rendezvényekre is maradt a látássérültek lisztadományból. 500 kilogramm, a „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” programban felajánlott búzából készült lisztadományt kapott a a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Egyesülete.

A riasztásra várnak a jászberényi mentőkutyások, hogy a török-szír földrengés helyszínére induljanak.

Több erős földrengés rázta meg Törökország dél- és északkeleti, valamint Szíria északi részét a mai napon, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte. A katasztrófa halálos áldozatainak száma immár 2000-et is meghaladta.

Első önálló kiállítását mutatta be a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézményben Zana Ildikó textilművész, a Cserhát Művészkör tagja, Manuál Művészeti díjas textilszobrász.

Vegyestüzelésű kazánnal fűtik a tiszaföldvári tűzoltóság laktanyáját, két kaloda fát kaptak adományba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában