Összefoglaló

2023.02.01. 20:35

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 1.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Fotó: Mészáros János

Tűz ütött ki szerdán kora reggel egy társasházban, Túrkevén, az Ecsegi utcában. A tűzoltók oltás közben a törmelékek alatt egy ember holttestét találták meg, a másik három lakó épségben ki tudott menekülni az épületből.

Embert gázolt egy Szolnokról továbbinduló vonat csütörtökön reggel Tápiószecsőnél. A helyszínelés végéig Sülysáp és Tápiószecső között csak egy vágányon közlekedhettek a vonatok.

Elgázoltak egy szabályosan közlekedő kerékpárost január 31-én Martfűn. A személyautó sofőrje kanyarodás közben nem adta meg az elsőbbséget. A baleset következtében a kerékpáros könnyű sérülést szenvedett.

Egy csipcsupnak tűnő családi nézeteltérés először kormányhivatali beavatkozást, a polgári peres eljárással megoldható vita súlyos büntetőüggyé fajult Tiszaszentimrén. Egy fiatalemberre vasvillával támadt rá unokabátyja.

A Tisza élővilágának emléknapját ünnepelte szerda délelőtt a vármegyeszékhely a Tiszai hajósok terén. A rendezvényen a „szőke folyó” 2000. január 30-án bekövetkezett cianidszennyezésére emlékeztek.

A Déryné Rendezvényház nagytermében tartotta alakuló ülését csütörtökön a jászberényi képviselő-testület, mely 14 fővel kezdte meg a munkát. A polgármesteri program ismertetése után a napirendi pontok tárgyalása következett.

Egy kétségbeesett, látássérült asszony hívta a Pest vármegyei rendőröket február 1-jén éjjel 2 óra körül, a férje ugyanis nem ért haza. Mint kiderült, a férfi véletlenül rossz helyen szállt le a vonatról, telefonja pedig lemerült.

Hétfő hajnalban kigyulladt a tetőszerkezete és a felső szintje egy kétszintes, győri társasháznak a Bajcsy-Zsilinszky úton. A lakásban tartózkodó két ember életét már nem lehetett megmenteni. Mint kiderült, egyikük Szalontay Judit országosan is elismert muzeológus volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában