Összefoglaló

2023.02.18. 19:29

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 18.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Fotó: Ujvári László

A Valentin-napi rendezvényhez szelfiszívet helyezett ki a városüzemeltetés a szolnoki kalandparknál. Három arra járó fiatalnak azonban nem tetszett a szív, egyikük belerúgott, ezt követően pedig másik társával együtt fotózkodott előtte. Az ügyben megtörtént a feljelentés.

A Magyar Nemzetvédelmi Veterán Szövetség is csatlakozott a törökországi földrengés károsultjainak megsegítéséhez, akik 480 pár vadonatúj munkavédelmi kesztyűt adtak át Ujvári Imrének, Tiszafüred polgármesterének.

Február 17-én a Tisza Balneum Hotel konferenciatermében tartották meg a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. ünnepi rendezvényét, ahol egy új látogatóközpont terveit mutatták be. A projekt keretében újjáépítenék az egykori Árpád-kori kis templomot is.

Tizenöt éves korában elhunyt a súlyos betegséggel, gerinceredetű izomsorvadással küzdő fegyverneki Tőzsér Csabi. A szomorú hírt családja jelentette be közösségi oldalán.

Kocsis Luca fantasztikus egyéni csúcsot futott a fedett pályás magyar bajnokságon. A Szolnoki MÁV SE rövidtávfutója magyar bajnoki cím megszerzése mellett ezzel nemzeti rekordot döntött.

Feldarabolt holttestre bukkantak Pakson. A testrészeket - a koponyacsontot, a törzset és az alsó végtagokat - három különböző helyen találták meg. A holttest alsó állkapcsa hiányzott, illetve a felső állkapocs részéből eltűntek a fogak.

19 éves fiú erőszakolt meg egy nyugdíjas nőt Kisvárdán. Az elkövető ezt követően meg is fenyegette áldozatát. A támadásról a nő hozzátartozója értesítette a rendőrséget, akik másnapra elfogták a férfit.

Galambos Lajos elmondása szerint gyógyíthatatlan beteg, emiatt pedig bár halasztást kapott a börtönbüntetése megkezdésére, ez nem jelenti azt, hogy elévülne a dolog. A zenészhez a hírek szerint a Törvényszék egy másik szakértőt rendel ki, aki szintén megvizsgálja.

Napokig egymásnak ellentmondó hírek érkeztek az egykori ghánai válogatott Christian Atsu sorsáról, mígnem a játékos törökországi ügynöke, Murat Uzunmehmet szombaton reggel bejelentette, a remény szertefoszlott, megtalálták a játékos holttestét. A Premier League-ben is megfordult játékos utoljára a Hatayspor csapatánál szerepelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában