Összefoglaló

2023.02.19. 20:19

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 19.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Bors

Borzasztó tragédia történt a fővárosban vasárnap hajnalban. Két óra körül eddig ismeretlen okból egy autó a Harminckettesek terén lévő villamosmegállóba csapódott, és elütött egy 23 éves nőt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Életben van a 15 éves Ali, akit a romok alatt kellett hagynia a magyar mentőcsapatnak. Alit korábban három irányból is próbálták elérni, de akkor még ez lehetetlennek tűnt. Csodák azonban vannak, végül pedig sikerült kiszabadítani őt a fogságból.

Fosztogatások, rongálások: csak rosszabb lett a helyzet a szolnoki kertvárosban. Kerekes Zoltánné Pongrác utcai kertjét közel 20 éve fosztogatják ismeretlenek. Az idős nő kertjének kerítését folyamatosan kivágják, bódéját pedig feltörik.

A Jászberény és a Tiszafüred rangadóján a fürediek végig uralták a mérkőzést, és sima győzelmet arattak vendéglátójuk felett. A Karcag kikapott Putnokon, a Szolnoki MÁV viszont fél év után újra bajnoki mérkőzést nyert.

Tűz ütött ki szombat este egy családi házban, Rákóczifalván, a Jókai Mór utcában. A nyolcvan négyzetméteres ingatlan, illetve a hozzá kapcsolódó melléképület teljes terjedelmében égett. A tűzhöz a szolnoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eloltották a lángokat.

Kigyulladt egy parasztház szombat este Cibakházán, a Szabadság téren. Teljes terjedelmében égett a több mint nyolcvan négyzetméteres, vályogfalú, lakatlan épület. A kunszentmártoni hivatásos és a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók elfojtották a lángokat.

Szombaton a szegedi sportcsarnokban rendezték meg az ifjúsági országos baj­nokságot. A férfiak mezőnyében a szolnoki Hoffer Norbert 90 kilogrammban négy meccset megnyerve, a döntőben 14 percesre nyúló, hatalmas csatában szerezte meg a magyar bajnoki címet.

Már több éve nem volt Tiszajenőn falugyűlés, ezért korábban február 24-re tervezték, hogy összehívnak egy fórumot. Virág József polgármester azonban arról tájékoztatott, hogy a sok megbetegedés miatt jobb, ha egyelőre mellőzik a tömeges összejöveteleket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában