Összefoglaló

2023.02.20. 20:02

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 20.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: MW archív

Fotó: Molnár Péter

Vastaps fogadta a törökországi pusztító földrengés után életeket mentő hősöket hétfőn Jászberényben, a városháza dísztermében tartott ünnepségen. Az önkormányzat elismerő oklevéllel és ajándékcsomaggal köszönte meg a mentési munkálatokban részt vett jászberényi tűzoltóknak és mentőkutyásoknak, valamint négylábú társaiknak a megfeszített, önzetlen munkát. 

Továbbra is zárva tart nyolc jászkunsági posta ajtaja. Az érintett posták munkavállalóit jelenleg közeli postahelyeken foglalkoztatják munkaszerződésük alapján, vagy munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás keretében.

A Tisza-tó sekély, de iszapos vizébe esett egy 66 éves, tiszafüredi férfi február 19-én este. A kerékpárján fekvő férfire kihűlés közeli állapotban találtak rá a rendőrök, aki két órát töltött a hűvös vízben.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjának egyik településén, Tiszabőn járt a napokban Novák Katalin köztársasági elnök. Látogatása során az államfő a település elmúlt évek során elkészült beruházásait is megtekintette, miközben sok helyi lakossal, köztük egy négygyermekes családdal is megismerkedett.

Tartozásaik rendezése érdekében kénytelen eladni a református iskolát a kisújszállási önkormányzat. Barabásné Forgács Edit polgármester elmondása szerint az ingatlant a magyar állam vásárolja meg.

A közelmúltban megtartott jótékonysági báljának bevételéből jelentős, több mint egymillió forintot adományozott a Rotary Club Szolnok tagsága a városi Esély a Díjhátralékosoknak Alapítványnak. Az adománylevelet Bóka Tamás, a szervezet elnöke adta át hétfőn a városházán Szalay Ferenc polgármesternek.

Túl gyorsan hajtott teherautójával az a szolnoki sofőr, aki egy jobb kanyarban lesodródott és egy szemből érkező személyautóval ütközött. A baleset következtében a személyautó utasa 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Egy Békés vármegyei általános iskolai tanárt gyanúsítanak azzal, hogy megrontott egy 13 éves kislányt, akit tulajdon nevelőapja kínálhatott fel pénzért cserébe az oktatónak. Mindkét férfi letartóztatását elrendelték.

Megtalálhatták annak az idős asszonynak a holttestét, aki még szeptemberben tűnt el Zala vármegyében, Gősfánál. Az asszony elkóborolt kutyája után indult, de soha többé nem tért haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában