Összefoglaló

2023.02.21. 19:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 21.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Nagy érdeklődés övezte a buszos szűrővizsgálatokat

Fotó: Mészáros János

Megrongálták a tiszaföldvári buszpályaudvarának mosdóját. A tiszazugi városban nem először bukkantak vandálok nyomaira. Két hete az egyik ajtót zúzták be és a női mosdó tükrét törték szét, most mindkét ajtó megsérült. 

A COVID-megbetegedések halmozódása miatt, a járvány megfékezése érdekében február 10-től, határozatlan ideig látogatási tilalmat rendeltek el a Hetényi Géza Megyei Kórház-Rendelőintézet Pulmonológiai Osztályán. A korlátozás visszavonásig érvényes.

Ezentúl szimulátorral segítik az ejtőernyős kiképzést a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál. A maximálisan háromszáz kilogrammos súllyal terhelhető szimulátor egy függesztő mechanikával rendelkező állványból, egy vezérlő egységből, egy VR-szemüvegből, ejtőernyő-hevederből, összekötő-kábelekből és az egyes programok irányításához szükséges számítógépből áll.

Szűrővizsgálatokkal, egészségmegőrzési előadással színesítve immár nyolcadik alkalommal rendezett véradást a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ (CKSZK) az Országos Vérellátó Szolgálattal (OVSZ) karöltve. A programhoz csatlakozott a Nemzeti Népegészségügyi Központ is, mely két szűrőbusszal várta mindazokat, akik szerették volna felméretni egészségi állapotukat.

Február 20-án hétfőtől megkezdődött a Gátőr utcai ivóvízhálózat-rekonstrukcióját képező gerincvezeték-csere kivitelezési munkálata. A lakóknak útlezárásokra, esetenként a vízszolgáltatás szüneteltetésére kell számítaniuk.

A napokban megrongálták a Valentin-nap alkalmából kihelyezett szelfiszívet Szolnokon. A fiatal elkövető önként jelentkezett a városüzemeltetésnél, a társaság ennek ellenére, a zéró tolerancia elvét alkalmazva, megtette a feljelentést.

Nem tudták megmenteni annak a 14 éves fiúnak az életét, aki az egri vasútállomáson, egy vonat tetejére felmászva szenvedett áramütést másik társával együtt. Utóbbi enyhébb áramütést szenvedett, Károlynak azonban a teste 80 százaléka megégett. Az orvosok egy hónapig küzdöttek az életéért, végül sikertelenül. 

Épp a barátjához tartott az a 23 éves lány, aki a napokban életét vesztette Budapesten, miután az egyik villamosmegállóban elütötte őt egy oda becsapódó autó. A lány édesapja nyilatkozatában elmondta, még nem tudta elfogadni a tragédiát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában