Összefoglaló

2023.02.23. 19:41

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 23.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A vármegyéből tizenhatan vették át kormányablak-ügyintézői bizonyítványukat

Fotó: Mészáros János

A Jászberényi Járási Ügyészség lopás miatt indítványozta annak a jászladányi férfinak a letartóztatását, aki az elmúlt hetekben négy alkalommal is lopott Jászladányban, de végül lebukott. A férfi több mint 700 ezer forint értékben lopott különféle dolgokat. 

Idén mintegy 40 milliárd forintból gazdálkodhat a vármegyeszékhely. A szolnoki közgyűlés csütörtöki ülésének két napirendi pontja váltott ki heves vitát. Az egyik előterjesztés a város idei költségvetéséről, a másik a Szolnok Televíziót érintő változásokról szólt.

A Szolnoki Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem miatt indítványozta annak a 37 éves férfinek a letartóztatását, aki Szolnokon kábítószert tartalmazó anyagokat értékesített ismeretlen személyek részére. A döntéssel szemben a gyanúsított, és védője fellebbezést jelentettek be.

Hetek óta csapatban kóborolnak a kutyák Tószeg utcáiban. Van olyan, akinek a tyúkjai bánták, gyerekkel már életveszélyes kimenni az utcára. 

Térségünkből tizenhatan vették át a kormányablak-ügyintézői bizonyítványukat csütörtökön a vármegyeháza dísztermében. 

Egy külföldi sofőr kisteherautóval kellő körültekintés nélkül váltott sávot, majd összeütközött egy belső sávban haladó járművel február 22-én, az  M4-es autóúton, Besenyszögnél. A személyautó ezt követően nekicsapódott a szélső sávban közlekedő utánfutót vontató személyautónak is. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Fellélegezhetnek azok a természetbarátok, akik a kezdetektől ellenezték a strand melletti tó köré tervezett futópálya építését Törökszentmiklóson. A tervezett fejlesztésről az energiaválság, a bérköltségek emelkedése, és a magas infláció miatt mondott le az önkormányzat, ugyanis mintegy 45 millió forintos önerőre lenne szükség a kivitelezéshez.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 19 éves miskolci férfi ellen. A vádlott és az elkövetés idején mindössze 15 éves lány 2019-ben ismerkedett meg egymással az interneten, ahol a férfi másnak adta ki magát. A lány több intim képet is küldött neki, miután azonban rájött, hogy átverték, megszakított minden vele minden kapcsolatot. A férfi ezt követően kezdte el zsarolni a kapott fotókkal.

Gondatlansága miatt felelhet az a férfi, aki magára hagyta 7 hónapos gyermekét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az apa egy hintaszékbe helyezte gyermekét, a biztonsági övet azonban elfelejtette bekapcsolni, a kislány pedig később fejjel a padlóra esett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában