Összefoglaló

2023.02.03. 20:16

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 3.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Fotó: Mészáros János

Francia nyelvű szépkiejtési versenyt rendeztek diákoknak a napokban. A kilencedikes évfolyamosok közül első helyen Gulyás Márton, a második helyen Kispál Hédi, harmadik helyen Göncző Lili végzett, valamennyien a Verseghy Ferenc Gimnázium tanulói.

Száraz ételt ajánlott fel a Tisza Táncegyüttes a Szolnoki Humán Szolgáltató Központnak. A kezdeményezést az elkövetkezendő években is folytatják majd.

Ingyenes jogi tanácsadással, és plusz fogadóórákkal várja új irodájában a Fidesz-KDNP szolnoki képviselőcsoportja az ügyfeleket. Az iroda a volt Néplap székházból költözött át nemrég a Kossuth téri volt színházi jegyirodába.

A bíróság kitűzte az időpontot: február 7-én határozathirdetést tartanak a „csákányos” büntetőügyben. Az elkövetők egy csákánnyal és egy ablakkeret-darabbal úgy fejbe vertek egy férfit az egyik kunszentmártoni családi házban, hogy a bántalmazottat a súlyos koponyasérülése miatt meg kellett műteni.

Negyven vendég egyikeként Kiss Erzsébet Elizát, Tiszainoka polgármesterét is meghívta Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor Palotába. A közvetlen hangulatú beszélgetés során fő téma volt a család és annak szerepe.

A Mosolygó alma projekt során az ősszel összegyűlt közel félmillió forintból mozgásfejlesztő játékokat vásároltak a szandaszőlősi Eszterlánc Óvodának. Az apróságok nagy örömmel vették birtokukba a különleges játékokat.

A jászberényi Fátyol utcában egy ember égési sérüléseket szenvedett. Mint kiderült, az egyik lakó égésgyorsító használatával próbált begyújtani a ház vegyestüzelésű kazánjába, ám a rendkívül gyúlékony anyag a ruházatára került és lángba borította azt.

A volt pornószínésznő, Bradács Katalin halálra késelte a gyermekét, majd a holttestet egy élelmiszerüzlet pénztári futószalagjára fektette. A gyilkossági ügyet a perugiai bíróságon tárgyalják. A legutóbbi meghallgatáson a nő végig azon aggódott, hogy mikor kapja vissza a rendőrség által leltárba vett személyes ingóságait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában