Galériával

2023.02.16. 17:49

Átadták az új óvodát Karcagon

Csütörtökön hivatalosan is átadták a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda Püspökladányi utcai épületét. A kormányzati támogatással, több mint 900 millió forintból elkészült új, négycsoportos óvodában 80 kisgyermeket tudnak fogadni.

Daróczi Erzsébet

Az épületet ünnepélyes keretek között adták át

Fotó: Daróczi Erzsébet

Kovács Miklósné igazgató köszöntőjében elhangzott, január 9-én kezdte meg működését a Szent Erzsébet Katolikus Óvoda, amely a Györffy István Katolikus Általános Iskola tagóvodája, mintegy kistestvére az iskolának. Jelenleg két csoporttal működnek, a kisgyermekeket a legmodernebb környezetben várják, a hatalmas udvar pedig szabadtéri foglalkozásokhoz biztosít lehetőséget.

Az iskolások és óvodások műsora után dr. Ternyák Csaba egri érsek megáldotta az épületet, majd Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szólt az ünneplőkhöz.

– Az elmúlt évek során olyan döntéseket hoztunk, amelyek valóban nagyon jelentősek voltak mind a társadalom, mind az egyházi közösségek szempontjából. Több száz óvoda épült, épül a Kárpát-medencében, több mint 1300 felújítására, bővítésére is sor kerül, ami a nemzet megerősítését is szolgálja. Köszönöm szépen karcagiaknak is az elmúlt több mint egy évtized hatalmas küzdelmét, amely kezdődött azzal, hogy elindult a katolikus iskola, folytatva azzal, hogy fel tudtunk újítani templomokat, zsinagógát, iskolákat, épült református és most katolikus óvoda. De építhetünk bármit, tehetünk bármit, ha a beltartalom, a lélek nincs ott, akkor nem volt értelme. Ha az egész életünket átjárja a közös gondolkodás egyházainkkal és a kereszténységgel, igenis meglesz az eredménye, ahogy Karcagon is – mondta az államtitkár.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő is méltatta az esemény jelentőségét. 

– Azok a gyermekek, akik itt szívmelengető, gyönyörű műsort adtak, nemcsak kincsek, hanem a jövőt is biztosítják mindannyiunk számára. Hála és köszönet azoknak az embereknek, akik tettek azért, hogy ilyen állami és egyházi oktatási intézmények legyenek itt, a Nagykunság fővárosában, Karcagon – fogalmazott a képviselő.

Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő szerint olyan óvoda felavatására került sor, amely a jövő szempontjából rendkívül fontos lesz. Osztotta véleményét Szepesi Tibor polgármester is, aki felidézte a karcagi katolikus közösség 250 évét, majd jó munkát kívánt az óvoda dolgozóinak és boldogan töltött éveket az oda járó gyermekeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában