Program

2023.02.12. 17:30

Az újszülötteket és a felnőtteket is megünneplik Tiszatenyőn

Piros és kék borítóval ellátott, névre szóló oklevelet kapnak a tavalyi évben született babák, és a 18. életévüket betöltött fiatalok Tiszatenyőn, a település függetlenedésének évfordulója alkalmából.

Molnár-Révész Erika

A kék és piros színű mappákat mutatja Mező József polgármester

Fotó: Mészáros János

Hamarosan függetlenedésének 73. évfordulóját ünnepli Tiszatenyő. A most 1600 lelkes kistelepülés ugyanis 1950. február 15-én vált önállóvá, korábban Törökszentmiklóshoz tartozott, a neve pedig Pusztatenyő volt.

A koronavírus-járvány miatt több év kihagyás után idén újra ünnepséget rendez az évforduló alkalmából az önkormányzat, melyre február 18-án, szombaton, délelőtt 11 órakor kerül sor a helyi általános iskolában.

– Immár hagyomány nálunk, hogy ebből az alkalomból köszöntjük az előző évben született csecsemőket, valamint a tavaly, 18. életévüket betöltött fiatalokat is. Az idei évben 16 újszülöttnek, és 19 fiatalnak készítettünk ebből a célból névre szóló, piros, illetve kék borítású oklevelet. Míg előbbit a babák, utóbbit a felnőttkorúvá vált fiatalok kapják – tájékoztatott Mező József polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában