Szolnok

2023.02.10. 15:00

Béremelés volt az állami tulajdonba került VCSM Zrt.-nél

A közgyűlés februári, soron kívüli ülésén arról határozott, hogy az államra ruházza át a céget és feladatait.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Kiss János

Nem érinti a dolgozói állomány munkaviszonyát és bérét a Víz és Csatornaművek Koncessziós Zrt. Szolnok gazdasági társaság állami tulajdonba kerülése – tudtuk meg a városháza sajtóosztályától. Mint ismeretes, a decemberi közgyűlés döntése értelmében – a cég kérésére – 2022 végén önkormányzati tulajdonba került a szolnoki VCSM Zrt. A gazdasági társaság vezetősége a város felé tavaly azt jelezte, hogy az uniós szankciók következtében megnövekedett energiaköltségei miatt nem tudja biztonságosan ellátni a feladatát.

Ám a működés és szolgáltatás biztonságát a vármegyeszékhely sem tudta garantálni, ezért – a közgyűlés februári, soron kívüli ülésén arról határozott – hogy Szolnok a magyar államra ruházza át a céget és feladatait. A vármegyeszékhely a VCSM Zrt. egyes üzletágát, vagyonelemeit (eszközöket, ingatlanokat), melyek szükségtelenek a víziközmű-rendszer üzemeltetéséhez, átszervezi az önkormányzati tulajdonú Szolnoki Városüzemeltetési Kft.-be. A társaság illetékese – hasonlóan a városháza sajtóosztályától kapott információkkal – hírportálunk érdeklődésére elmondta, szó sem lesz elbocsátásokról. A munkavállalók ez év elején ráadásul átlagosan tizenöt százalékos bérfejlesztésben is részesültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában