Civil Közösségi Szolgáltató Központ

2023.02.02. 14:30

Beszámoltak az idei civil tervekről Szolnokon

A vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ idei évi feladatairól, programjairól sajtótájékoztatón adott számot.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Február elseje a Civilek Napja. Ennek kapcsán tartott csütörtökön sajtótájékoztatót idei évi programjáról a vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ (CKSZK), beszámolva az ismételten elnyert címről is.

A központok legfőbb szolgáltatása továbbra is a az ingyenes tanácsadás a civil szervezeteknek.

A vármegyei CKSZK kiemelt feladata még a magyar külhoni kapcsolatok ápolása is. 2014 óta fő külhoni partnerük a HÍD Szebeni Magyarok Egyesülete, velük közösen rendezik meg nemzetközi eseményként Nagyszebenben az Ars Hungarika fesztivált és a Hungarikum Napokat. A központ egyébként 26 külhoni partnerrel dolgozik együtt.

Elhangzott, idén is rendeznek a DÖK számára fórumot, folytatják a középiskolásokat célzó, civil szervezetek működését bemutató programot. Ez évben is lesz civil véradás.

Új szolgáltatásként bevezetik az elektronikus ügyintézést segítő tanácsadást, protokoll és etikett témájú workshopokat tartanak. Továbbá új programsorozatot dolgoznak ki a Szolnok városi kerekasztalok számára, mellyel azok közösségformáló szakmai programok megvalósítására tudnak pályázni.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában