Esemény

2023.02.01. 19:00

Előadásokat tartottak a Tisza élővilágának emléknapja alkalmából Martfűn

A Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár adott otthont a Tisza élővilágának emléknapja alkalmából szervezett előadásoknak szerdán.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Németh András Péter

A Tisza élővilágának emléknapja alkalmából ismét előadásokat szerveztek a tiszazugi kisvárosban.

– Általában két előadásnak adunk otthont, míg az egyik konkrétan a folyóról szól, addig a másik az élővilágát mutatja be – mondta az ötéves hagyományokkal rendelkező rendezvényről Vinczéné Balogh Magdolna, a Martfűi Városszépítő Egyesület elnöke.

Idén érezhetően sokakat érdekel a városban, hogy milyen munkálatok zajlanak a gáton és annak környékén, erről is informálódhattak az érdeklődők szerda délután a művelődési házban.

– Az ötlet onnan jött, hogy a polgármester kapott egy tájékoztató levelet a Kötivízig-től a beruházásról, ami megjelent a helyi újságban, de mivel igen szakmai nyelven íródott sokan nem értették a részleteket. Tóth Tamás, a projektért felelős szakaszmérnök érkezett hozzánk, beszélt a gát egy szakaszát érintő áthelyezés okáról, illetve a burkolásra kerülő gátszakasz használati előírásairól is – részletezte.

A másik előadáson dr. Wajand János vegyészmérnök a vízminőség témakörét boncolgatta, visszaemlékezve a 2000-es cián okozta katasztrófára is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában