Tiszatenyő

2023.02.12. 06:55

Felkarolta a falu a tehetséges kislányt, aki hangjával varázsolja el közönségét

Még csak 11 éves, de különleges hangjával már kivívta hallgatóságának elismerését a tiszatenyői Mága Cintia. Az általános iskolás kislány szeptemberben kezdte meg tanulmányait a szolnoki Ádám Jenő Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskolában, ennek költségét az önkormányzat vállalta magára.

Molnár-Révész Erika

A tiszatenyői rendezvények rendszeres fellépője a 11 éves Mága Cintia

Fotó: Beküldött fotó

– Negyedik osztályos korában, az ének órákon derült ki, hogy különleges hangja és nagyon jó hallása van – mesélte a kezdetekről Cintia édesanyja, Szép Andrea. Mint mondta, nem sokkal ezután már sorra érkeztek a felkérések, hogy a kislány énekeljen a különböző iskolai, majd az önkormányzati rendezvényeken. Cintiánál azóta a kezdeti izgalom is elmúlt, már magabiztosan áll ki a színpadra. Tiszta, csengő hangjával rendre elvarázsolja közönségét. 

– Általában pop slágereket ad elő, ezeket nem ő választja, hanem megkeresik a hangszínének megfelelő dalt. A fellépés előtt itthon sokat gyakorol, ehhez karácsonyra kapott egy komolyabb karaoke szettet is. Be nem áll a szája egyébként egész nap, folyamatosan dalol, hiszen nagyon szeret énekelni – mondta mosolyogva az édesanya. 

A kislány szeptembertől ráadásul már profi segítséget is kap a további fejlődéshez, hiszen a szolnoki Ádám Jenő Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskolában tanul. 

– Nagyon jó visszajelzéseket kapok Cintia énektanárától, Bálint Erikától. Azt mondta, a kislány pontosan teljesíti a kért feladatokat, tisztán követi a dallamokat, soha nem hamis. Az énekórák is jó hangulatban telnek, a tanárnő nagyon közvetlen, kedves, Cintia pedig nagyon szívesen jár hozzá – mesélte örömmel Andrea. 

A zenei képzés pénzbe kerül, melyet az önkormányzat vállalt magára. Sőt, kéthetente péntekenként maga a polgármester hordja Tiszatenyőről Szolnokra Cintiát.

Nagy tehetségnek tartjuk a kislányt, az önkormányzati rendezvényeken rendre szép sikereket arat énekével. Fontosnak tartjuk, hogy felkaroljuk, és segítsük az ügyes és szorgalmas tiszatenyői fiatalokat, hiszen ők jelentik a jövőnket. Ezért is szerettük volna, hogy Cintia külön képzést kapjon énekből

 – nyiltakozta Mező József polgármester. 

Az iskolában is remekül teljesít

Cintia valóban nem csak ügyes, de szorgalmas is. A zeneiskola mellett a tiszatenyői általános iskola hatodikos tanulója. Édesanyja nagyon büszke arra is, hogy félévi bizonyítványában csak négyesek és ötösök szerepelnek. Mint mesélte, miután a kislány hazaér az iskolából, vagy a szakkörökről, azonnal előveszi a könyveket, és nekiáll a tanulásnak. Ugyanis több foglalkozásra is jár még az ének mellett, mazsorettre, valamint kézilabda és kosárlabdaedzésre is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában