Orvhorgászat

2023.02.07. 17:06

Fizethetnek a lebukott rabsicok Besenyszögnél

Pénzbírságra ítélte a bíróság a tiltott módszerekkel halat fogó személyeket, évekig horgászengedélyt sem válthatnak.

K. B.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Megszületett a bírósági ítélet a Besenyszögnél található Szórói Holt-Tiszán tavaly tetten ért orvhalászokkal szemben. Az esetről hírportálunkon is olvashattak.

Múlt év őszén a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) halőri szolgálata végzett ellenőrzést a holtágnál, mikor öt gyanús személyre lettek figyelmesek. Az illetők dobóhálóval halásztak és a tiltott gereblyéző módszerrel horgásztak.

Az elkövetők átvizsgálása során a lefoglalt eszközök mellett 20 pontyot, hat amurt, egy harcsát és tizennyolc kárászt is találtak, összesen 50 520 ezer forint értékben.

Az üggyel kapcsolatban a Szolnoki Járásbíróságon megszületett a büntetővégzés. Két személyre orvhalászat vétsége és lopás vétségének kísérlete miatt halmazati büntetésül összesen 192 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki fejenként.

A KTVHESZ az elkövetőket négy évre eltiltotta attól, hogy a kezelésében lévő vízterületekre horgászengedélyt váltsanak.

Donkó Pétertől, a KTVHESZ ügyvezető igazgatójától megtudtuk, idén halőreik még nem találkoztak hasonló esetekkel. Az ellenőrzések természetesen folyamatosak, a vermelőhelyek védelmére kiemelt figyelmet fordítanak. Kovács Berta


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában