Galériával

2023.02.13. 17:25

Hat férőhelyes, korszerű mini bölcsődét adtak át Pusztamonostoron

A családbarát fejlesztéshez az önkormányzat több mint 170 millió forint pályázati támogatást nyert.

Illés Anita

A helyiek régi álma vált valóra Pusztamonostoron, felavatták a bölcsődét

Fotó: Pesti József

Hat férőhelyes, modern mini bölcsődét alakítottak ki a Pusztamonostori Tündérkert Óvoda bővítésével újonnan létrehozott épületrészben. A helyiek régi nagy álma valósult meg a beruházással, melyet ünnepélyes keretek között hétfőn adtak át. 2019-ben, még az előző képviselő-testület pályázott a terület- és településfejlesztési operatív programban a minibölcsőde kialakítására. Közel 172 millió forintot nyertek, majd hosszú előkészítő munka után a jelenlegi önkormányzat valósította meg a fejlesztést. Ezzel egy hiányzó szolgáltatást teremtettek meg a faluban. A pályázati projektet a Jászfényszarui Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai menedzselték. Az avatóünnepséget a pusztamonostori óvodások műsora vezette fel, Szabó Szonja és a Csipkés Gyöngyvessző Néptánccsoport közreműködésével.  

A mai nappal új fejezetet írunk a település óvodájának történetében

 – kezdte a köszöntők sorát Vízváriné Pokovai Anikó, a Pusztamonostori Tündérkert Óvoda, Mini Bölcsőde és Konyha vezetője. Felidézte: a községben 1928 óta működik óvoda, melyet nemes Balázsovich Oszkár máltai lovag alapított. 

Az intézmény 1948 után került a jelenlegi épületbe, ami egykor Hegedűs István banktisztviselő családi kúriája volt.  

Pócs János országgyűlési képviselő az avatóünnepségen arról beszélt, hogy a kormány a nehéz időkben, a háború és szankciós válság ellenére is fejleszt, az idei költségvetés egyik legfontosabb pillérét pedig a családtámogatások jelentik. - A gyermek az élet legszebb ajándéka, ezért hisszük és valljuk, hogy minden időben a család az első – tette hozzá. A rendezvényen Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke is gratulált a beruházáshoz és példaértékűnek nevezte azt az együttműködést, ami a kivitelezést jellemezte.  

Kardos Veronika polgármester ünnepi beszédében kiemelte: a kistelepülésen is egyre nagyobb igény van a bölcsődére. Ezt jelzi, hogy már most túljelentkezés van a bölcsődei helyekre és várólista alakult ki. 

Az eredeti elképzeléseket, terveket át kell dolgozni, mert nem szeretettük volna eltüntetni az egykori Hegedűs kastély eredeti jellegét. A folytatás sem volt zökkenőmentes, hiszen a közbeszerzési eljárást követően az áremelkedések miatt még közel 74 millió forintos állami többlettámogatásra volt szükség

 – mutatott rá a polgármester, aki köszönetet mondott mindenkinek a fejlesztés sikeréért.  A szalagátvágást követően a meghívott vendégek megcsodálhatták a mini bölcsőde tereit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában