Szolnok

2023.02.05. 18:30

Hidroterápiával segítenék a gyerekeket

Zsúfolt strandok helyett családias, fűtött medencében élvezhetnék a fejlesztő mozgás örömeit a gyerekek.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Új szakmai projektjében autista gyermekeket is megcéloz az Én Is Vagyok Egyesület.

A NÉMO Hidroterápia fogyatékos gyermekeknek elnevezésű szakmai programban a szabad mozgás örömét biztosítja az autista és mozgásfogyatékos gyermekeknek és szüleiknek.

Az egyesület Szolnok, Besenyszögi úti telephelyén kialakított, 4x3 méteres, 1,20 méter mély, vízforgatóval ellátott fűthető fedett medencében e gyerekek önfeledten élvezhetik a vízben való mozgás örömeit.

Mint Fehérváry Tünde elnök elmondta, sok érintett gyerek a strandok, fürdők nyüzsgését nem tudja elviselni, itt azonban számukra is biztonságérzetet nyújtó viszonyok között, családtagjaik körében mozoghatnak. Amellett, hogy mozgásuk könnyebbé, felszabadultabbá válik a vízben, elősegítve fizikai fejlődésüket, megszokva a fürdőzést, később akár egy átlagos strandon is élvezni tudják a vizet.

Három-négy napos turnusokat terveznek, szakember jelenlétében.

Hogy minél hosszabb ideig biztosítani tudják e szolgáltatást, a medencét fűteni kell május-június és szeptember-október hónapokban, ehhez pedig szükségük van 10 kW-os medence hőszivattyúra.

A teljes gép ára közel 400 ezer forint, így megvásárlásához próbálnak még támogatásokat szerezni, többek között egy áruházlánc (TESCO) szavazatgyűjtő programján keresztül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában