Tájékoztatás

2023.02.21. 18:30

Jelentősen nőtt Szolnok iparűzésiadó-bevétele

Szolnok gazdasági mutatóiról adott számot a minap város polgármestere.

Hartai Gergely

A Szolnokon zajló fejlesztésekről beszélt Szalay Ferenc polgármester

Forrás: Szalay Ferenc Facebook-oldala

A vármegyeszékhely aktuális fejlesztéseiről beszélt a napokban Szalay Ferenc polgármester a Szapáry Klub tiszaligeti rendezvényén. A városvezető a korábban heves vitát kiváltott akkumulátorgyár kapcsán úgy fogalmazott: egy ilyen létesítmény működéséhez óriási energiamennyiségre lenne szükség. – Egy akkumulátorgyár 120 megawatt energiát igényel. A város energiafogyasztása 55 megawatt. Ekkora kapacitás tehát Szolnokon és térségében sincs... – hívta fel a figyelmet a polgármester.

Szalay Ferenc értékelőjében a tiszaligeti fürdőberuházás pillanatnyi állására is kitért. Mint mondta, a munkálatok sokat csúsztak az elmúlt időszakban, a komplexumnak jelenleg a 90 százaléka készült el, legutóbb pedig közel 500 millió forint kiegészítő támogatást kapott fejlesztés. A munka lezárása a jövő év nyarára várható.

A tájékoztatóból az is kiderült, hogy a vármegyeszékhely iparűzésiadó-bevétele az elmúlt évben mintegy másfél milliárd forinttal nőtt, így e téren Szolnok 5,1 milliárddal zárta az évet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában