Akció

2023.02.24. 14:21

Karcagon is vért adtak a civilek

Sokan éltek az ingyenes szűrési lehetőségekkel a civil véradó napon.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Karcagon is vérüket adhatták a segítő szándékúak a nyolcadik Civil Véradás jegyében csütörtökön megtartott egészségnapon. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ (CKSZK) az Országos Vérellátó Szolgálattal (OVSZ) karöltve a Déryné kulturális Központban várta a jelentkezőket. 

A programhoz – keddi Szolnoki véradáshoz hasonlóan – ezúttal is csatlakozott szűrőbuszokkal a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A jelentkezők az ingyenes szűrővizsgálatok során többek között vércukorszint-, koleszterinszint- trigliceridszint-meghatározást végeztethettek, megmérethették vérnyomásukat. 

Végeztek EKG vizsgálatot, csontsűrűség-mérést, testösszetétel-analízist, férfiak PSA-tesztet. Lehetőség volt szájüregi szűrésre és légzésfunkció vizsgálatra is. Az eredmények alapján az érintettek életmódbeli tanácsokat is kaptak. Megközelítőleg nyolcvanan éltek e lehetőséggel, valamivel kevesebben, mint előzőleg a vármegyeszékhelyen.

Véradásra 25 karcagi vállalkozott, így a keddi szolnoki adakozókkal együtt összesen 45 fő adott vért a programban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában