Galériával

2023.02.08. 13:30

Két szervezet és két magánszemély munkáját jutalmazták Szolnokon

Ötödik alkalommal jutalmazta a kiemelkedően teljesítő civileket a vármegyei CKSZK.

Kovács Berta

Idén két szervezet és két magánszemély érdemelte ki az oklevelet

Fotó: Nagy Balázs

Átadták a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Civil Díjakat szerdán, a Szolnokon működő Civil Központban megtartott ünnepségen.

A vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbirtokos Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat (CKSZK) 2019-ben hagyományteremtő szándékkal alapította meg ezt az elismerést, melyet immár ötödik alkalommal adtak át februárban, a civilek napja kapcsán.

Ez évben két szervezet és két magánszemély érdemelte ki az oklevelet.

Díjjal ismerték el az országos FICSAK (Fiatal Családosok Klubja) Egyesület mezőtúri tagszervezeteként létrehozott FICSAK Mezőtúr Alapítvány tevékenységét, valamint a paraszti tánc- és zenei folklór hagyományait ápoló Jásztánc Alapítványt.

Magánszemélyként elismerésben részesült Furcsa Józsefné, aki a Sclerosis Multiplexes Betegek JNSZM Egyesületének, a „Rák ellen-együtt-egymásért” JNSZM Egyesületének és a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Szervezetének is elnöke. Oklevelet vett át a „Karcag testvérvárosaiért” Közalapítvány elnökeként Elek Eszter is.

A civilek munkáját a rendezvény fővédnökeként dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő is méltatta, valamint köszöntőt mondott Fejér Andor alpolgármester és Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában