Növények

2023.02.21. 19:23

Kivirágzanak az ágyások, megszépül a szolnoki rózsakert

A növények előkészítése már tavaly ősszel megkezdődött.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Czinege Melinda

Nagyon sok helyen kisebb-nagyobb virágágyások, illetve zöldterületek emelik a megyeszékhely vonzerejét, melyek rendben tartásáért részben a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft. felel. A növények előkészítése már tavaly ősszel megkezdődött, hiszen sok fajtát a cég munkatársai termelnek. 

Fodor György, a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a virágágyások kialakítását egyeztetik a város főkertészével, Boros Zoltánnal.  

– Közel ötvenezer növényt fogunk kiültetni nyár elején a város különböző pontjaira – tudtuk meg Fodor Györgytől. – Saját telepünkön nevelgetjük a növényeket, melyek ilyenkor még kis palántaként várják a jobb időt.  

– Míg erősödnek a növények, munkatársaink a fák lombkoronájának szépítésével, az ágyások és a körforgalmak talaj-előkészítésével foglalkoznak. Összesen huszonkét ágyás található a városban, amelyek mellett a Thököly úton fellelhető két körforgalmat is felújítjuk – tette hozzá. 

Az ügyvezető igazgató azt is hangsúlyozta: megkezdték a szolnoki rózsakert munkálatait is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában